• Personlig service. Hög tillgänglighet. Möjlighet till personlig anpassning. Handsmidda smycken i äkta silver. Designas och tillverkas i Småland. Leveranstid 1-3 veckor.
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish

Sammanfogade ringar med diamant

  • 3 250 kr

Dela

Våra sammanfogade ringar med diamant är tillverkade i äkta silver 925 med rund profil, 3 mm i diameter. Ringarna hålls samman av ett silverband med en bredd på 6 mm och en tjocklek på 1,5 mm. Bandet har en infälld diamant som är labbodlad och 3 mm i diameter. Bandet har en matt finish och ringarna är blanka. 

En labbodlad diamant består av exakt samma byggstenar som en naturlig diamant men med mindre klimatpåverkan. Eftersom en labbodlad diamant framställs i laboratorium förorsakar processen inte samma föroreningar som är förenade med en diamandbrytning. Fördelen är att odlade diamanter är att framställningen kräver mindre av jordens resurser jämfört med processen som naturliga diamanter kräver. Oftast är tillverkningen gjord med hållbarhet i åtanke då fabrikerna fokuserat på energisnåla produktioner. Att välja en labbodlad diamant är ett miljövänligt alternativ och dessutom sparar man på jordens naturresurser samt att arbetet inte är lika farligt, smutsigt och tungt.